Sigurno nam pradjedovi nisu iz ovih razloga dobili obiteljski nadimak Pinka, ali zgodno se stopio s našim ciljevima, misijom i stilom života. Naše obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nalazi se u Postirama, na otoku Braču. Obiteljsko imanje staro 100 godina prostire se na 15 hektara i bavi se maslinarstvom, vinogradarstvom i uzgojem ovaca prostranim brežuljastim pašnjacima nedaleko od naše kuće. Naši djedovi i pradjedovi stoljećima su pomno birali autohtone hrvatske sorte (Oblica) maslina pogodne za naše podneblje. Maslina je ljubiteljica svjetla te joj naše podneblje s obiljem sunca potpuno odgovara.

Dalmacija je najsunčaniji i najtopliji dio Hrvatske. Nastavljamo tradiciju naših starih, krčimo makijsko bilje, razbijeni kamen podižemo u zidove stvarajući gomile. Nasipavamo dalmatinsku crvenicu u škrape i tako stvaramo tlo za sadnju maslina. Naši maslinici su podizani na kosinama krških terena. Na kraju, ali ne i najmanje važno, krčenjem neplodnih površina i izgradnjom suhozida, koji se spuštaju prema moru, naše masline i maslinici su značajno utjecali i stvarali krajobraz našeg zavičaja. U optimalnom stupnju zrelosti naše masline daju ulje s visokim sadržajem polifenola, prirodnih antioksidansa, važnih za zdravlje čovjeka, a ulje štite od kvarenja. Gorčina i pikantnost srednjeg intenziteta glavne su karakteristike našeg maslinovog ulja.

Obiteljski maslinik s 2000 stabala i Ekološku proizvodnju Ekstra djevičanskog Maslinovog ulja vodi moj suprug, Toni Gospodnetić. On je uvelike pridonio ostvarenju mog sna, pa se tako stvorio i brend PINKA PRIRODNA KOZMETIKA, certificirana kozmetika s potpisom farmaceuta i aromaterapeuta. Zovem se Darija Gospodnetić, rođena sam u Splitu i od malih nogu sam znala što želim biti kad odrastem. Srednju Zdravstvenu školu , smjer farmaceutski tehničar završila sam u rođenom gradu, a diplomski studij farmacije na Fakultetu Farmacije Sveučilišta u Padovi, Italiji.

Proizvodnja naših kozmetičkih proizvoda bazira se isključivo na korištenju certificiranih hladno prešanih biljnih ulja i kemotipiziranih eteričnih ulja, macerata biljaka, voskova, hidrolata, biljnih ekstrakata i drugih farmaceutskih aktivnih tvari. Naš radni prostor, laboratorij i elaborat dobre proizvođačke prakse (GMP) izrađen je prema normi HRN EN ISO 22716:2007. Recepture za sve svoje proizvode osobno smišljam. Svaka od njih ima svoje posebno mjesto u mom laboratoriju ali i u mom srcu.

https://www.youtube.com/shorts/LkwYTi4y3C8